Casa contemporană folosește inteligent o pantă abruptă, cu vederi frumoase

De în Design interior cu 0 Comments

Casa LLF a fost proiectată de studioul Obra Arquitetos și este această structură absolut fermecătoare situată în São José dos Campos, Brazilia. Un factor determinant major pentru proiectarea și distribuția spațiilor a fost faptul că amplasamentul are o pantă foarte abruptă. De asemenea, casa este destul de mică în comparație cu dimensiunea generală a site-ului. Drept urmare, arhitecții l-au poziționat în centrul lotului și l-au structurat pe două etaje.

Casa este construită din beton armat turnat, care este întotdeauna apreciat pentru plasticitatea sa

 

Parterul (sau subsolul), în funcție de modul în care îl priviți, găzduiește spațiile private: patru dormitoare conectate la o grădină. Etajul superior (sau nivelul principal) găzduiește spațiile comune, precum și garajul și zonele de servicii.

Spațiile comune se bucură de o conexiune perfectă cu exteriorul datorită ușilor glisante din sticlă

 

Casa pare să sape în pantă când se ridică de fapt deasupra peisajului

Înconjurată de vegetație, casa arată perfect acasă aici. Răspunde acestei topografii dificile cu grație și are o relație foarte puternică cu împrejurimile imediate și cu exteriorul în general. Acoperișul etajului inferior se dublează ca podeaua pentru o suprafață plană care permite celorlalte spații să se extindă în exterior. Astfel, ambele niveluri se bucură de o conexiune perfectă cu exteriorul. În plus, zonele sociale nu au bariere rigide și se revarsă perfect unul în celălalt. Aceasta asigură flexibilitate și libertate pe tot planul de etaj.

 

Toate zonele private sunt ascunse la nivelul inferior, unde se deschid spre un mic lac

 

Acoperișul parterului devine podeaua pentru grădinita de deasupra acestuia

 

O piscină pentru poale se ridică de la sol de-a lungul casei, accesibilă de la ultimul etaj

 

Toate camerele sunt complet deschise spre exterior și se bucură de o relație puternică cu mediul înconjurător

 

Casa se află în centrul site-ului și trece treptat în verdeață

 

Deși este construită din beton armat, casa are un aspect foarte delicat și ușor

 

Aici puteți vedea cum interiorul și exteriorul se îmbină, rezultând acest design eclectic

 

Dormitoarele se deschid spre grădină și sunt în esență foarte simple, chiar austere

 

Marmura albă și o oglindă uriașă conferă băii o senzație luminoasă și atemporală

 

Două coloane de oțel ușor înclinate susțin acoperișul acoperișului, formând o terasă confortabilă în aer liber

 

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *