Reinterpretare modernă a unei case tradiționale românești

De în Design interior cu 0 Comments

Aceasta este o reședință interesantă care se găsește în Otopeni, lângă București, capitala României.

 

Arhitectii împărtășesc aceeași viziune și o folosesc pentru a oferi fiecărui proiect un logo, ceva prin care să-l identifice, ceva care îi conferă caracter. Acestea stabilesc acest lucru după ce au analizat tematica proiectului, dorințele clientului, precum și site-ul și contextul.

 

Casa originală acoperea o suprafață de 100 de metri pătrați și include un subsol, un parter, un etaj și o mansardă.

 

Structura sa a fost conservată, dar aspectul său se schimbă. Aceasta este acum o reinterpretare modernă a casei tradiționale cu acoperiș înclinat.

Extensia care a fost adăugată clădirii existente are o formă și un design contemporan, împărtășind asemănări cu ceea ce este cunoscut sub numele de origami, în acest caz din beton. Extensia este atașată vechii case, stabilindu-se un dialog vizual și spațial între ele.

 

Noua intrare în casă este situată în punctul în care se întâlnesc cele două volume (casa originală și extinderea). Zona de intrare a unificat aceste volume, stabilind o legătură puternică și naturală între ele.

 

Noua extensie găzduiește un spațiu de locuit spațios și aerisit, în timp ce spațiile rămase sunt cuprinse în vechea structură. Împreună, aceste două volume încorporează toate elementele necesare pentru o casă de familie confortabilă și primitoare.

 

O punte mare din lemn înfășoară ambele volume, subliniind în continuare conexiunea pe care o împart. Puntea din lemn stabilește, de asemenea, un sentiment de continuitate în întreaga reședință, atât pentru spațiile interioare, cât și pentru cele exterioare.

 

O extensie a punții de lemn încorporează piscina cu terasa sa adiacentă. Spațiile exterioare sunt dominate de un baldachin din beton cu un design sculptural și simplist. Acest adăpost cu baldachin este un spațiu de locuit în aer liber, mobilat cu scaune confortabile și iluminat de accent.

 

Paleta de materiale utilizate pentru acest proiect include foi metalice pliate de culoare gri utilizate pentru acoperiș, beton expus pentru pereți și tavan, lemn pentru pardoseală și punte și țiglă recuperată din acoperișul original folosit acum ca decorațiuni pentru peretele de accent exterior. Grinzile de lemn prezentate în interior au fost recuperate după vechiul design.

 

La subsol găzduiește o cramă și o cămin. Livingul și o terasă parțial acoperită sunt cuprinse în noua extensie, la parter. Bucătăria, zona de luat masa, un spațiu de relaxare, dulapul și o baie sunt locuințe în volumul original, de asemenea, la parter.

 

Volumul original al casei a fost conceput pentru a include, de asemenea, o zonă de mansardă în care se află dormitorul principal cu o zonă de dressing și baie, un dormitor pentru oaspeți și dormitorul copiilor. O scară oferă acces din dormitorul copiilor într-un dormitor separat situat deasupra băii de la parter.

 

După cum puteți vedea, arhitecții au reușit să profite la maximum de ceea ce au putut păstra din structura și designul original și apoi au adăugat o extensie menită să facă întregul proiect să urmeze un design modern și interesant, cu mult caracter.

Împărtășească Acest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *