Acoperisuri ieftine | Montaj acoperisuri tigla ceramica

Istoria tiglei ceramice începe in anul 800 i.d.Ch, când etruscii au descoperit ca ceramica poate fi utilizata nu numai pentru vase, ci si la acoperisuri. Tigla ceramica este fabricata din argila amestecata cu apa, uscata la aer si arsa în foc.

Tigla ceramica poate fi folosit pentru orice fel de acoperis (nou sau refacut). Mediul înconjurator are un efect redus asupra lor, datorita rezistentei mecanice mari (poate suporta greutatea zapezii sau a ghetii), rezistentei la foc, înghet si radiatii ultraviolete.

Calitatile tiglei ceramice
nu are emisii poluante;
asigura o aerisire buna;
permite evacuarea vaporilor de apa;
are o durata de viata de pâna la 150 de ani.
Montarea acestui tip de tigla este realizata pe sipci orizontale, iar datorita greutatii ei (pâna la 5 kg/bucata), capacitatea portanta a sarpantei trebuie sa fie mare. Un alt inconvenient este evacuarea deficitara a apei de ploaie si zapezii, datorita asperitatilor de pe suprafata materialului. E bine sa stiti ca tiglele cu forme diferite nu sunt compatibile si nu pot fi combinate. Tocmai de aceea, va recomandam sa va pastrati un stoc de tigle pentru viitoarele reparatii.

Nu neglijati nici accesoriile, respectiv tiglele de coama (muchie), elementele de aerisire sau cele de fixare.

Sistemele de strapungere a acoperisului asigura solutii pentru trecerea antenei, tubulaturii de aerisire a bucatariei sau grupului sanitar.

Gama variata de modele si culori în care puteti gasi pe piata tiglele ceramice, poate satisface si cele mai exigente pretentii, oferind locuintei dumneavoastra un aspect placut care sa va reprezinte.